Tecrübe Tatili Nedir?

Tecrübe Tatili Nedir?

Gün değiştikçe tatil kavramı da yine şekilleniyor. Artık pek çok kişi yalnızca deniz ya da havuza girerek tatil yapmak istemiyor. Bunların yanında yeni tecrübeler de kazanmak istiyor. Tecrübe tatili olarak isimlendirilen yeni tatilcilik anlayışına sizler için yakından göz attık. Gelin “Deneyim tatili nedir?” yakından bakalım;

Deneyim Tatili Nedir?

Deneyim tatili denince akla birinci gelenler şunlar; Ekstrem sporlar, 24 saatlik safariler, yoga kampları, sağlıklı hayat aktiflikleri, tarım turizmi… Her ilgiye nazaran bir tecrübe tatili bulmak mümkün. Bilhassa pandemi sonrasında sağlıklı hayat, yoga, tarım tatillerine ilgi arttı. Talep artıyorDeneyim tatillerine artan taleplere bakıldığında bu şekil tatil imkanı sunan işletmeler beşerler için yalnızca denizin kâfi olmadığı, pek çok kişinin artık dinlenirken hobiler edinebileceği ve yeni şeyler öğrenebileceği konseptlere olan ilginin arttığını belirtiyor.

İhtiyaçlar Bireylere Nazaran Belirleniyor

Deneyim tatilini hoş kılanlardan biri de gereksinimlerin şahsa özel olarak belirlenmesi. Ekseriyetle bir kamp biçiminde pek çok farklı paket içeriğine sahip olan fırsatlarla sunulan bu tatilleri özel olarak organize eden işletmeler bunun modülü olmak isteyen bireyler için evvel özel muayeneler yaparak beden tahlillerini yapıyorlar. Bu sayede bireylerin sağlıklı bir biçimde detoks yapması, bedenleri için gereken ölçüde mineral ve vitamin alması sağlanarak tatil yaparken ve yeni şeyler öğrenirken birebir vakitte daha zinde, sağlıklı ve dinlenmiş bir biçimde konutlarına dönmeleri sağlanıyor. Tecrübe tatili kısaca insanlara ağır hayat temposu için tekrar güç bulma imkanı tanıyor.