Göğüs Dikleştirme Ameliyatı Nedir?

Göğüs Dikleştirme Ameliyatı Nedir?

Göğüslerde sarıklık, hassasiyet ve rahatsızlık, bayanlar için en rahatsız edici estetik telaşlardan bazılarıdır. Dokularında kas içermeyen yağ ve göğüs bezlerinden oluşan göğsün yapısı yerçekimi, sık kilo alıp verme, yaşlanma, doğum, emzirme göğüs ve yanlış sütyen tercihleri ​​nedeniyle canlı ve dik görünümünü kaybeder. Boşalır ve göğüslerdeki deri dökülür. Göğüs dokusunun azalması bayanları birtakım estetik sorunlara hatta ruhsal sorunlara yol açmaktadır. Bu nedenle birçok bayanın farklı tahliller aradığını söyleyebiliriz. Bunların ortasında kozmetik bir müdahale olan “meme dikleştirme ameliyatı”nı ön plana çıkaran tahlil arayışları da var. Feminenlik gösteren göğüs form bozukluklarını düzeltmek için yapılan bu ameliyat kolay bir operasyon olmakla birlikte düzgünleşme sürecinde dikkat edilmesi gereken özel bir uygulamadır. Bu nedenle göğüs dikleştirme ameliyatında dikkat edilmesi gereken husus epey değerlidir. Pekala göğüs dikleştirme ameliyatı nedir? Süreç öncesinde ve sonrasında nelere dikkat edilmelidir? Bu soruların hepsini sizler için yanıtladık.

Meme Dikleştirme Ameliyatı

Breast Uplift in Turkey ve MastoPexy Turkey yani Türkçesiyle Türkiye’de Göğüs Dikleştirme Ameliyatı ve bir başka tıbbi isimlendirmesiyle mastopeksi vakitle oluşan göğüs sarkıklarını gidermek için yapılmaktadır. Süreç öncesinde hasta ayakta muayene edilir. Göğüs ucunun yeri ve göğsün hacmi ölçülür. Daha sonra hasta-doktor münasebeti sırasında hastanın bu çıkarma operasyonuna ait beklentileri kıymetlendirilir. Göğüs dokusu biraz gevşekse ve göğüs bezi kabul edilebilir ölçüde ise; Göğüs bezinin altına silikon implant yerleştirilerek göğüsler daha dolgun ve düzgün bir görünüme kavuşur.

Bağımlılık seviyesinin ileri seviyede olduğu süt yapılarında ve göğüs bezi ölçüsünün kâfi olduğu tablolarda göğüs küçültme teknikleri yardımı ile göğüs tedavi edilir. Lakin emzirme çok ve göğüs bezi yetersiz ise göğüs bezinin altına silikon göğüs protezi yerleştirilir ve göğüs küçültme tekniği ile göğüs onarılır. Öbür tekniklerle karşılaştırıldığında bu en güç cerrahi tekniktir. Lakin göğüs altına konulacak protezin boyutu ve göğüs derisinin güzelleşme suratı göğüs dikleştirme ameliyatı sırasında kesinlikle reçete edilir.

Yukarıda belirtildiği üzere göğüs büyütme ameliyatı Bu, kişinin şikayetine bağlı olabilir. Son birkaç yılın en tanınan işi oldu. Her ne kadar bu ameliyatlar ağrısız ve kolay olsa da. Lakin ameliyattan sonra dikkat edilmesi gereken özel bir süreçtir. Bu nedenle göğüs dikleştirme ameliyatından sonra göğüs dikleştirme ameliyatında dikkat edilmesi gereken konular çok kıymetlidir.

Meme Dikleştirme Ameliyatında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Meme dikleştirme operasyonları tıbbı olarak hemen sonra buz tedavisi uygulanır ve sportmen sutyeni gerekir. Yalnızca dikiş yerlerinde ince bir çizgi var. Ayrıyeten bandaj gerekmez. Operasyon sırasında yerleştirilen drenler operasyondan 24-48 saat sonra çıkarılır. Çıkarıldıktan sonra hasta 1-2 gün sonra duş alabilir.

Yüz germe operasyonunda kullanılan tüm dikişler ortalama 15 gün sonra alınır. Lakin 4 hafta boyunca spor sutyeni kullanılması tavsiye edilir. Göğüs ağrısını azaltmak ve hastanın kendini daha inançta hissetmesini sağlamak için bu sutyenin kullanılması önerilir. süreç içerisinde Yavaş yavaş ödemli bir yapıya sahip olan göğüs dokusunun ödemi. Azalmış ve oluşmuş göğüs dokusu Göğüslerin güzelleştikten sonra son biçimini alması 8 ila 10 hafta ortasında sürer.

Meme büyütme ameliyatında dikkat edilmesi gerekenler Başlık altındaki en değerli bahis emzirmedir. Laktasyon işlevinin korunması tercih edilen cerrahi tekniğe ve sarkık göğüslerin durumuna nazaran değişir. Lakin bu operasyonlar sırasında çoklukla hemşirelik fonksiyonları sürdürülür.

Dikkat edilmesi gereken bir öbür husus da ameliyat izleridir. Bu operasyondan evvel göğüs dokusunun kesilip çıkarılması gerektiğini ve kesi olan bu bölgenin dikilmesi gerektiğini unutmayın. Bu nedenle yalnızca göğüs protezi olan hastalarda göğüs altında 3 cm çapında bir iz kalır. Bu iz göğüslerin altında zımnidir. Sonuç olarak hasta için rahatsız edici bir manzara oluşturulmaz.

Meme başı altında yüksek derecede iniş olan hastalar, seçilen tekniğe bağlı olarak I, L yahut T formunda bir kesi yapar ve iz kalır. Lakin olağan cilde geçişte göğüs uçlarının etrafındaki ton farkı nedeniyle çok net değildir. Ayrıyeten göğüs uçlarından aşağı inen izlerin en kolay uygunlaşan ve en az fark edilen yara izleri olduğu unutulmamalıdır. Göğüs dokusunun altındaki çizgi önden ve yandan bakıldığında görülmez.

Cerrahi mastektomi sırasında yahut sonrasında kanama yahut hematom yani dokularda kan birikmesi olabilir. Ayrıyeten her ameliyatta olduğu üzere enfeksiyon, iltihaplanma, açık yara yahut dikiş üzere durumlar ortaya çıkabilir. Bu üzere durumlar uzmanın süratli müdahalesi ile düzeltilebilir ve açık olan dikişler tekrar kapatılabilir.

“Meme Dikleştirme Ameliyatında Dikkat Edilmesi Gerekenler” başlığı altında tartışılması gereken bir başka nokta da ameliyat sonrası oluşan yağ nekrozudur. Breast Uplift olarak da isimlendirilen bu oprersyon yağ nekrozu, yağ dokusunun parçalanmasıdır. Bu füzyon sonucunda yara kenarlarından yahut dikişler ortasından bir çıkış olur. Bu yaygın bir durum değildir. Ayrıyeten göğüste ağrı, hassasiyet ve yanma hissine eşlik eden bir karıncalanma hissi gözlemlemek mümkündür.