Dermapen hakkında bilmeniz gerekenler

Dermapen hakkında bilmeniz gerekenler

Günümüzde cilt yenileme süreçleri çok daha kıymetli hale gelmiştir. Beşerler günlük hayatlarında pürüzsüz ve sıkı bir cilt ile hareket etmek istiyor. Bu maksatla hareket eden şahıslar dermapen ‘in ayrıntılarına ulaşmalıdır.

Dermapen nedir?

Klasik cilt yenileme süreçlerinden birisi olan dermapenin ne olduğu son vakitlerde pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Kırışıklığın giderilmesi, cilt tonunun açılması ve cildin sıkılaştırılması ismiyle yapılan süreçlere dermapen ismi verilir. Bu tekniği uygulayan şahıslar günlük ömürde daha rahat ve daha memnun olabiliyor.

Dermapenin kökeni çok eskiye dayanıyor. 1900’lü yılların başına dayandığı bilinen bu usul günümüzde hala uygulanmaktadır. Belirli bir yaş aralığında olan şahıslar bu tekniği rahatlıkla uyguluyor.

Dermapenin yararları nelerdir?

Dermapenin bilinen pek çok yararı vardır. Lakin bu usulden yarar görebilmek için gerçek bir uygulamaya gereksinim vardır. Yanlış ve bilinçsiz bir halde yapılan süreçler yarardan nurda ziyan verebiliyor. Dermapenin birtakım yararları şunlardır:

  • Sivilce ve yara izlerini ortadan kaldırması
  • Gözeneklerin ortadan kaldırılması
  • Cilt yenilenmesinin hızlanması
  • Renk tonunun açılması
  • Parlak bir cilt elde edilmesi

Dermapenin bu kadar yararı olması, bu alana yönelen bireylerin sayısının artmasını sağladı. Bu alana yönelen bireyler yaşlanma tesirinden kurtulmak için de bu tekniği tercih edebiliyor.

Dermapen nasıl uygulanır?

Dermapenin uygulanması için pak bir cilde gereksinim vardır. Bunun için birinci olarak cilt temizlenir. Temizlenen cilt topikal anestezi kremi ile uyuşturulur. Bu sayede ağrı hissi ile karşılaşmaz.

Ardından tedaviye bağlı olarak farklı serumlar uygulanır. Sivilce izleri için salisilik asit kullanılırken renk tonunu açmak için C vitamini kullanılır. Süreç uygulanırken tedaviye ve hastaların isteğine bağlı olarak farklı derinlikler uygulanıyor. Yanak bölgesi için daha derine inilmesi gerekirken alın bölgesinde daha yüzeysel çalışmak gerekir.

Uygulama esnasında dermapen iğnesi kullanılır. Bu iğneler şahsa özel, tek kullanımlık ve sterildir. Tek kullanımlık olduğu için hijyen sorunu yaşanmaz.

Dermapen için nelere dikkat edilmelidir?

Parlak bir cilt isteyip dermapene yönelen bireylerin dikkatli olması gerekiyor. Zira bu alana yönelmek isteyen şahısların profesyonel hizmet veren kurumlardan yardım istemesi önerilir.

Alanında uzman olmayan, profesyonel hizmet vermeyen merkezleri tercih eden bireyler ciltlerinde farklı sorunlarla karşılaşabilir. Bunun yanında bu merkezleri tercih eden şahıslar hem maddi kayıp hem de vakit kaybı yaşayabilir.

Bu uygulamayı tercih eden bireyler uygulamayı yapacak kişinin tecrübesine ve uygulamanın yapılacak merkezin ekipmanlarına ve şartlarına dikkat etmelidir. Uzman takıma, tecrübeye, teknik donanımlı dermapen cihazına ve sunulan imkanlara dikkat edildiğinde epey başarılı sonuçlar elde edilir.

Dermapen sürecinin fiyatı

Dermapene yönelecek bireylerin merak ettiği bahislerin başında fiyat bilgisi gelir. Fakat bu sürecin fiyatının belirlenmesi için birkaç etkenin göz önünde bulundurulması gerekir. Bu etkenlerin başında seans sayısı gelir. Uygulama yapılacak seans sayısına nazaran farklı fiyatlar ortaya çıkabilir.

Dermapen sonrası yapılması gerekenler

Uygulama sonrasında birinci 3 gün epey kıymetlidir. Bireyler birinci 3 gün cildine dikkat etmelidir. Cilt, çok soğuk ya da çok sıcak suya maruz kalmamalıdır. Bu ayrıntıya kıymet vermeyen şahıslar farklı tepkilerle karşılaşabiliyor.

Bu uygulamayı yaptıran şahıslar birinci bir haftalık süreçte ciltlerinde oluşan değişimi kolaylıkla fark edebilir. Mümkün meselelerle karşılaşan şahısların süreç yaptırdıkları merkez ile bağlantıya geçmeleri değerlidir.