Bulutistan Backup as a Service ile Datalarınızı Yedekleyin, Data Kaybının Önüne Geçin

Bulutistan Backup as a Service ile Datalarınızı Yedekleyin, Data Kaybının Önüne Geçin

Backup as a service – Hizmet olarak yedekleme yahut kısaca BaaS, şirket içi, kendi yedekleme tahlilinizi oluşturmaya bir alternatiftir. BaaS, bilgilerinizin bir servis sağlayıcı tarafından site dışında yedeklenmesi manasına gelir. Tipik olarak, tek bir pencereden yedekleme ve kurtarma idaresine ve izlemeye müsaade veren merkezi bir araçtır.

Hizmet olarak yedeklemenin şirket içi data yedekleme tahlillerine kıyasla en kıymetli avantajı, idare kolaylığıdır. Dataları manuel olarak tesis dışı pozisyonlara taşımaya ve bütünlük denetimleri ve bilgi tekilleştirme süreçleri gerçekleştirmeye gerek yoktur. BaaS sağlayıcısı sizin yerinize her şeyi halleder.

Sadece bu kadar değil, sağlayıcılar hizmetlerini sabit bir aylık fiyat karşılığında sunar. Dar bütçeli teşebbüsler ve işletmeler, yalnızca nitekim gereksinimleri olan şey için ödeme yapabilir ve güvenilmez donanım ve insan faktörünün neden olduğu makus sürprizlerden kaçınabilir. Eskiyecek bir donanım olmayacağı için sahip olma maliyeti çoklukla aylık fiyatın maliyetine eşittir yahut daha ucuzdur.

bulutistan data depolama

BaaS sağlayıcıları, güvenlik düzenlemelerine uymak ve müşterilerinin bilgilerini korumak için büyük uğraş harcar. Çoklukla günlük saha dışı data yedeklemeleri gerçekleştirir, çeşitli test prosedürleri yürütür ve müşterilerinin yedeklemelerinde her vakit şimdiki olmasını sağlamak için raporlar oluşturur.

Bulutistan Backup as a Service Nedir?

Bulutistan Backup as a Service, bulut mimarisi üzerinde Veritas NetBackup ve Veeam Backup & Replication altyapısını kullanan ve başta SAP HANA üzere karmaşık mimarilere sahip bilgilerin yedekliliği ve replikasyonunu sağlayan kurumsal bir yedekleme tahlilidir.

Bulutistan Backup as a Service Avantajları Nelerdir?

Aşağıda, Bulutistan Backup as a Service’in avantajlarını bulabilirsiniz:

  1. Düşük Sermaye Yatırımı

Her şeyden evvel, Bulutistan BaaS çözümü bulut depolama tahlillerinden yararlanmanıza müsaade verdiğinden, değerli mahallî depolama altyapısı oluşturmanız ve desteklemeniz gerekmez. Ekseriyetle gereksiniminiz olan lisans sayısına ve kullandığınız bulut depolama alanı ölçüsüne bağlı olarak BaaS tahlilinin kendisi için bir fiyat ödersiniz. 

  1. Ölçeklenebilirlik ve İdare Kolaylığı

Bulut depolama tahlilleriyle birlikte bir hizmet aracı olarak yedeklemenin tek avantajı fiyat değildir. Bu çeşit tahliller sonsuz ölçeklenebilir; öbür bir deyişle, data hacimleriniz ne kadar süratli büyürse büyüsün, bu hizmetler sizinle birlikte büyüyecektir. Yedekleme tahlilleri açısından bakıldığında, hizmet olarak yedekleme, çoklukla tek bir pencereden muhtaçlık duyduğunuz kadar bilgisayar ve sunucuyu yönetmenize müsaade verecek formda tasarlanmıştır. 

Ayrıca BaaS tahlillerini şirket içi tahliller kadar direktörüz gerekmez. Altyapıya sahip olmadığınız için donanımın bakımını ve idaresini yapan tahlil sağlayıcıdır.

  1. Esnek Depolama Seçimi

Bulutistan iş için en yeterli depolamayı seçmenize imkan sağlamak için hem bulut hem de mahallî yedekleme amaçlarını dayanaklar. 

  1. Sağlam Data Koruması

Güvenlik, bilgi yedeklemede en kıymetli öncelikler ortasındadır ve felaket durumunda son savunma hattınızdır. Bu nedenle Bulutistan BaaS tahlili, kullanıcılarına her türlü şifreleme, kimlik ve erişim idaresi yetenekleri sağlayarak bilgi güvenliğini ciddiye alır. Ayrıyeten, bilgileri bulutta saklarsanız, gibisi görülmemiş bir güvenilirlik seviyesine sahiptir (%99,999999999999 garanti edilmektedir). Bu güvenlik ve güvenilirlik düzeyleri, GDPR, KVKK yahut HIPAA üzere katı bilgi depolama ve transfer uyumluluklarından bahsederken bile geçerlidir.

  1. Gelişmiş Özellik Seti

Bulutistan BaaS tahlili, müşterilerine mümkün olduğunca fazla esneklik sağlar. Kullanıcılar, zamanlama, bant genişliği kullanımı, tek bir evrakın kopya sayısı ve tek tek evrakları mı yoksa tüm sistemi mi kurtarmaları gerekip gerekmediği dahil olmak üzere yedekleme ve kurtarmanın rastgele bir istikametini denetim edebilir. Birçok işletim sistemini ve birçok iş uygulamasını takviyeler. Bu tüm işletmelerin tek bir tahlille yedeklenmesini sağlamalarına imkan tanır.

  1. İş Odaklılık

Bulutistan BaaS tahlili çoklukla işletmelerin yedekleme prosedürlerini her vakit izlemek, yönetmek ve sürdürmek yerine temel özelliklerine odaklanmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Yedekleme ve kurtarma süreçleri otomatik olarak çalışacak formda ayarlanabilir, sorun giderme Bulutistan tarafından gerçekleştirilir ve bildirimler, faturalandırma ve depolama detayları üzere gerekli tüm detaylar tek bir gösterge panosundan yönetilebilir.

Özetle diyebiliriz ki, Bulutistan Backup as a Service tahlili üstte bahsedilen bir hizmet olarak yedeklemenin tüm avantajlarını bir ortaya getirir. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin gereksinimlerine eksiksiz halde uyarlanmış Bulutistan BaaS tahlili, idaresi kolay, platformlar ortası bir yedekleme ve kurtarma tahlili sunar. 3-2-1 yedekleme yaklaşımı ve güzelleştirilmiş kurtarma mühleti maksatları ile her türlü iş yükü için sınıfının en güzeli bilgi müdafaasını sağlayabilirsiniz.