Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi nasıl yapılır?

Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi nasıl yapılır?

Kıl dönmesi, hastaların toplumsal hayatını olumsuz istikamette etkileyen bir hastalıktır. Tıbbi ismi Pilonidal Sinüs olarak bilinen bu rahatsızlık kuyruk sokumu bölgesinde gözlemlenir. her 100.00 şahıstan 26 sında görülen kuyruk sokumu bölgede yer alan kronik iltihabi bir hastalık olarak bilinmektedir. Erkeklerde daha sık görülen bir hastalıktır. Neredeyse her 4 erkeğe karşı 1 bayan da görülmektedir. Hastalığa en sık karşılaşılan yaş aralığı 21- 25 yaş olan bu hastalık günümüzde hayli sık görülmektedir.  Kıl dönmesi tedavisi ameliyatla yapıldığı üzere ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi ile de çağdaş yollarla son derece süratli bir gerçekleştirilebilmektedir.

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Nedir?

Ameliyatsız kıl dönmesi nedir? Lazerle Kıl dönmesi rahatsızlığı cerrahi operasyonla tedavi edilebildiği üzere ameliyatsız halde de sonlandırabilmek mümkündür. Ameliyatsız metotta lokal anestezi uygulanarak, kılların girdiği delikler genişletilir ve burada bulunan kist ve kıl boşaltılır.  Açılan deliğe kristalize fenol, gümüş nitrat üzere hususlar kullanılmaktadır. Bu halde kist duvarı büsbütün eritilmiş olur. Rastgele bir operasyon gerektirmeyen kıl dönmesi tedavisinde hastalar tıpkı gün içerisinde taburcu edilirler. Kıl dönmesi tedavisinde en çok tercih edilen bu metot, uygulama sırasında komplikasyon gelişme ihtimali en düşük ve düzgünleşme süreci en süratli olan ameliyatsız kıl dönmesi tedavisidir.

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi, günümüzde sıkça tercih edilen ve sağlıklı bir metottur. Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi nasıl yapılır? Tedavi genel anestezi altında yahut spinal anestezi kullanılarak yapılmaktadır. Pilonidal sinüs tedavisinde, çok çeşitli tedavi formülleri olmakla birlikte uygun hastalarda lazer metodu uygulanabilir. Lazer tedavisinin en büyük avantajı ise sağlıklı dokunun ziyan görmemesi olarak bilinir. Lazer prosedüründe iki adet kanal açılarak hastalığın bulunduğu bölgeye lazer ışınları gönderilir ve kıl dönmesi yok edilir. Bu formülle yapılan uygulamalarda onlarca dikişe ve uzun düzgünleşme sürecine gereksinim duyulmamaktadır. Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi için cetinaltunal.com adresinden randevu alabilirsiniz. Tıpkı vakitte lazerle tedavinin bir öteki avantajı ise tekrar etme oranının öbür tekniklere nazaran daha çok düşük olmasıdır. Tedavi yaklaşık 15-20 dakika sürmekle birlikte sonrasında hastanın çabucak çıkışı yapılabilir. Kıl dönmesinin tekrarlamaması için riskli bölgeye lazer epilasyon uygulanması da tavsiye edilecek bir prosedürdür.

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Pilonidal Sinüs, sinsi ve süratli ilerleyen bir rahatsızlıktır.  Hastalar bu evrede gelişen birçok belirtiyi farklı sebeplere bağlayabilirler. Bu nedenle doktora geç başvurulur. Hastaların en çok apse ve buna bağlı olarak gelişen akıntı ile uzman tabibe başvurulur. İlaçla tedavisi olmayan Kıl dönmesi için müdahale gereklidir. Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisinden evvel hastanın kendine uygun bakması ve tabip tavsiyelerine harfiyen uyulması gerekir. Bu formda tedavi daha çabuk tamamlanır.

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cerrahi müdahalede hastanın ameliyattan sonra dikkat etmesi gereken birçok etkeni bulunur. Lakin ameliyatsız kıl dönmesi tedavisinden sonra hastanın rastgele bir sorunu olmaz. Kesi ve dikiş süreci yapılmadığı için ağrı ve kanama yaşanmamaktadır. Dikiş açılma riski yoktur. Doku çıkartma süreci olmadığından uzun müddet yüzüstü yatmaya gerek yoktur. Hasta, sıhhatine dikkat ederek olağan yaşantısına devam edebilir.

Ameliyatsız Kıl Dönmesi Tedavisi Fiyatları

Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi, hastanede yatma üzere bir ihtiyaç bulundurmadığı için ziyadesiyle ekonomiktir. cetinaltunal.com adresi uzun yıllardır sahip olduğu deneyimiyle tedavi etmektedir.  Ameliyatsız kıl dönmesi tedavisi fiyatlarını öğrenmek için hekimimiz Çetin ALTUNAL ile bağlantıya geçebilirsiniz.