Vefat Terapisi Nedir? Mevt Terapisi Gerçek Mi? Gecenin Ucunda Dizisi…

Vefat Terapisi Nedir? Mevt Terapisi Gerçek Mi? Gecenin Ucunda Dizisi…

Sevdiğimiz birini kaybettiğimiz vakit bu duruma alışmak, kabullenmek epey zordur. Birçok kişi vefat konusunu konuşmaktan kaçınmaktadır. Sevdiğimiz birisini kaybetme kanısı, kendi ölümümüzü düşünmek daima güç gelmiştir. Bu yüzden de birçok kişi sevdiği birisini kaybettikten sonra terapiye başvurmaktadır. Bununla birlikte dizilerde, sinemalarda de bu bahislerde sıklıkla yer verilmektedir. Bazen kişi bir mevt yaşamasa da yaşadığı ıstıraplardan ötürü farklı kişi olmak ister ve çeşitli prosedürlere başvurur. Dün birçok kişi Star TV’de yayınlanan Gecenin Ucunda dizisinde yer alan mevt terapisini araştırmak istedi. Mevt Terapisi Nedir? Mevt Terapisi Gerçek mi? Sizlerle paylaşacağız…

ölüm terapisi

Star TV’de yeni yayınlanan Gecenin Ucunda dizisindeki mevt terapisi herkesi meraklandırdı. Beşerler sevdiklerini kaybettiklerinde yas periyoduna girebilirler. Yas sürecinde zihinsel ve fizikî birtakım değişiklikler meydana gelebilir. Bu süreçte olan bireyler bazen boğulacak üzere, bazen nefes alamıyor üzere hissedebilirler. Bununla birlikte daima bir şey olacak korkusu ile huzursuz yaşayabilmektedirler. Bazen yas sürecinde şok ve inkar durumu gerçekleşebilir, kişi gerçeği kabul etmek istemez ve yaşadığı durumu kabullenmeyebilir. Bu süreçte bir uzmanın yardımını almakta yarar var.  Bazen bir mevt ve yas yaşamasalar da bireyler farklı bir kişi olmak, mevcut hayatından kaçmak ister. Bir değişikliğe girmekten korkan beşerler ise farklı tekniklerle bu durumdan sıyrılmak istemektedirler.

ölüm terapisi nedir

Yas periyodunda bazen pişmanlıklar hatırlanır ve bu pişmanlıklar bir tahlile kavuşturmak istenebilir.  Gecenin Ucunda dizisinde yer alan mevt terapisi gerçek mi? Beşerler pişmanlıklarını, sıkıntılarını çözebilmek için bu terapiye mi başvuruyor? Sizler için paylaşıyoruz.

gecenin ucunda mevt terapisi

Araştırmalarımız doğrultusunda vefat terapisi dediğimiz şey tam olarak bu türlü bir şey değil. Vefat terapisinde çeşitli formüller uygulanarak kişinin pişmanlıkları, kederleri, içinde tuttuğu şeyler ortaya çıkartılabilir ancak dizide yer alan formül uygulanmamaktadır.

İlgili sahneyi aşağıda sizlerle paylaşıyoruz: