Vajinoplasti nedir? Vajinoplasti nasıl uygulanır?

Vajinoplasti nedir? Vajinoplasti nasıl uygulanır?

Farklı nedenlere dayalı olarak ortaya çıkabilen vajinal genişleme, çiftler ortasındaki cinsel mutluluğun olumsuz etkilenmesine yol açabilir. Vajinal dokunun genişlemesi nedeniyle yaşanan bu meseleye tahlil olarak geliştirilen vajinoplasti ameliyatları, memnuniyet verici sonuçlar sunmaktadır. Bu yazıda, vajinoplasti ameliyatlarının uygulanışı, avantajları ve sonuçları hakkında bilgi verilecektir. Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Âzer Aras Uluğ, vajinoplasti ameliyatlarıyla ilgili merak edilenleri paylaşıyor.

Vajinoplasti ameliyatları, vajinal genişlemenin yol açtığı sıkıntılara tahlil sunmak üzere yapılan bir operasyondur. Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Azer Aras Uluğ’a nazaran, vajinoplasti ameliyatı ile doğum sonrası genişlemiş yahut deforme olmuş vajina dokusu ameliyatla eski haline getirilir. Bu operasyon yalnızca anatomik ve estetik sorunları değil, tıpkı vakitte idrar kaçırma problemleri, rahim sarkması, vajinadan idrar kesesi ve bağırsak fıtıklaşması üzere işlevsel sorunları düzeltebilir. Birebir vakitte doğumda oluşan berbat uygunlaşan kesilerin neden olduğu form bozuklukları da düzeltilebilir. Vajinoplasti ameliyatı için yalnızca doğum yapmış olmak gerekli değildir; genetik yahut yapısal nedenlerle vajinal genişleme yaşayan bayanlarda da bu operasyon uygulanabilir. İleri yaşlarda ise daha çok anatomik meseleler ve işlevsel bozukluklar nedeniyle bu ameliyatlar tercih edilir. izmir escort

Vajinoplasti nasıl yapılır?

Lazerle vajinal daraltma süreci, çoklukla adet devrinin sonunda gerçekleştirilir. Bu formül lokal anestezik kremler kullanılarak ağrısız bir biçimde uygulanır. Lazerle vajinal daraltma süreci, toplam üç seans halinde aylık dönemlerle gerçekleştirilir. Tesir birinci seanstan itibaren 20 gün sonra başlar ve üçüncü seanstan sonra azamî düzeye ulaşır. Bu süreç sonrasında yaklaşık üç gün boyunca cinsel bağlantı önerilmez. Tıpkı seans içinde PRP ile Orgazm Aşısı da uygulanabilir.

Ancak, lazerle vajinal daraltma süreci herkes için uygun değildir. Op. Dr. Âzer Aras Uluğ’a nazaran, orta ve ileri düzeyde pelvik organ sarkması, gebelik, lohusalık, adet devri, etkin HPV yahut HSV enfeksiyonları, denetimsiz şeker hastalığı, bağışıklık sistemi bozukluğu, psikiyatrik hastalıklar, patolojik sonuçlar içeren smear testi, genital kanser yahut kanser kuşkusu, ışığa karşı hassaslık üzere durumlarda lazerle vajinal daraltma süreci yapılmamalıdır.

Vajina daraltma ameliyatlarında dikkat edilmesi gereken en değerli noktalardan biri, anatomik ve işlevsel problemlerin tam olarak düzeltilmesidir. Şayet bu meseleler gereğince onarılmazsa, vajina esneyebilir ve ameliyatın başarısı tehlikeye girebilir. Tıpkı vakitte ameliyat sonrasında cinsel münasebet sırasında his kaybı, tatmin eksikliği ve gaz sesi üzere meseleler da ortaya çıkabilir. Bu üzere durumlarda yeni bir ameliyatın düşünülmesi gerekebilir.

Vajina daraltma ameliyatlarına başvuran bayanların çoğunluğu doğum yapmış bayanlardır. Lakin hamilelik yaşamamış, doğum yapmamış yahut sezaryen ile doğum yapmış bayanlar da bu ameliyatı tercih edebilirler. Vajinal genişleme, genetik faktörler, ömür biçimi, beslenme alışkanlıkları ve spor üzere birçok etkene bağlı olarak gelişebilir.