Vajina Kuruluğu Nasıl Geçer

Vajina Kuruluğu Nasıl Geçer

Vajina kuruluğu nedir ve nasıl geçer? Vajina bölgesi anatomik yapısı gereği giriş kısmında bulunan salgı yapan bezlere sahiptir. Bu bezlerin öncelikli fonksiyonu, cinsel ilgi sırasında vajina bölgesinin doğal kayganlığını sağlamaktır. Lakin vakit içinde, bu bezlerin salgılama suratı azalabilir yahut büsbütün durabilir. Bu durum da vajinal kuruluk problemine yol açabilmektedir. Vajinal kuruluk, birçok bayanın yaşadığı bir sorun olup ekseriyetle çeşitli nedenlere bağlı olarak dönemsel olarak ortaya çıkabilir.

Eğer vajina gereğince nemli değilse, cinsel bağ sırasında meydana gelen sürtünme nedeniyle tahriş olabilir. Vajina içindeki sıvının yetersiz olması sonucu meydana gelen bu duruma vajina kuruluğu adı verilmektedir.

Vajinal kuruluğa belirtileri sıklıkla kuruluğa bağlı gelişen ikincil sıhhat sorunlarıyla bağlantılıdır. Bu durum genelde tek başına klinik şikayete yol açmamaktadır. Ne var ki vajina dokularının tahriş olması sebebiyle kaşıntı, rahatsızlık hissi veyahut hassasiyet üzere durumlar meydana gelebilmektedir. 

Vajinal kuruluk durumunda cinsel işlevlerde aksama görülmesinin yanında, genital bölge enfeksiyon gelişmesine yatkın hale geldiğinden hastalarda vajinal enfeksiyonlar yahut idrar yolu enfeksiyonları oluşabilir. Bu duruma bağlı biçimde ikincil enfeksiyonlarda kuruluk tedavisinin dışında enfeksiyonun da tedavisi lazımdır. Bu üzere hallerde ekseriyetle şu üzere klinik belirtiler hastalarda gözlemlenebilmekledir:

  • Vajinada kaşıntı hissi, rahatsızlık hissi, hassasiyet
  • Cinsel birleşmede zorluk
  • Sık idrara çıkma
  • İdrar yaparken yanma yahut rahatsızlık hissi
  • Genital bölgede kızarıklık, şişlik

Bu üzere durumlara karşı yapılabilecek olan bir kadro uygulamalar da yer almaktadır. Bu doğrultuda masaj yağı ya da buna misal fakat farklı olan kayganlaştırıcı gibi eserler, bireylere cinsel hayatlarında yardımcı olabilmektedir. Ayrıyeten tıbbi tahliller de ye ralmaktadır.

Masaj Yağı ile Bölgenin Rahatlaması Sağlanır

Vajinal kuruluk nasıl giderilir? Bu soru sıkça karşılaşılan bir mevzudur. Günümüzde buna yönelik masaj yağı eserleri olmakla birlikte ayrıyeten tıbbi metotlar de yer almaktadır. Tıbbi tedavi stratejisi hastanın özgün durumuna nazaran planlanmalıdır. Birinci olarak vajinal kuruluğun nedeninin belirlenmesi ve tedaviye bu neden doğrultusunda başlanması gerekmektedir. 

Menopoza bağlı vajinal kuruluk durumunda, östrojen içeren kremler ve ilaçlar sıklıkla kullanılırken, enfeksiyona bağlı vajinal kuruluk varsa, enfeksiyonun öncelikle tedavi edilmesi gerekmektedir. 

Son yıllarda, bilhassa menopoz devrindeki bayanlar için radyofrekans, lazer ve vajinal PRP üzere yenilikçi tedavi seçenekleri de ayrıyeten geliştirilmiştir. Bilhassa PRP yolu, vajinadaki hücreleri uyararak vajinanın daha genç ve nemli olmasına yardımcı olur. PRP sıvısının içinde bedenin doğal olarak ürettiği besleyici ve gençleştirici faktörler bulunur ve bu tedavi bir ay ortayla üç sefer uygulanmaktadır. 

Ayrıca vajinal kuruluk sıkıntısını hafifletmek için masaj yağı ürünleri de kullanılabilmektedir. Bu noktada şahıslara en uygun olan modellerin tercih edilmesi kıymetlidir. Bu kapsamda birbirinden farklı eserler yer almakta olup her birinin kullanımı hayli kolay ve pratiktir. Bu bakımdan bireylere rastgele bir zorluk çıkarmadan yararlanılabilmektedir.

Cinsel Birliktelik Sırasında Kayganlaştırıcı Kullanılır

Kayganlaştırıcı ve jeller ekseriyetle su, yağ yahut silikon bazlı olarak üretilmektedir. Bilhassa lateks kondomların ziyan görmesini önlemek gayesiyle, tercih edilmesi gereken seçenek su bazlı eserlerdir. Bu cins kayganlaştırıcı ve masaj jelleri, ağrı, tahriş ve rahatsızlık hissini minimize etmeye yardımcı olmanın yanı sıra, çağdaş formüllerle diğer yararlar sunar.

Kayganlaştırıcı kremler cinsel alaka sırasında yaşanan ağrıyı azaltmak emeliyle kullanılan tesirli bir prosedürdür. Bilhassa vajinismus hastaları ve menopoz periyodundaki bayanlar için bu biçim jeller, cinsel ilgiyi kolaylaştırır, kuruluğu azaltır ve hastaların daha az ağrı hissetmelerini sağlar.

Cinsel alaka sırasında bayanların vajinal bölgesinin kuruluğu, ağrılı cinsel ilgiye, cinsel dokunaklı azalmasına ve vajina mukozasının ziyan görmesine neden olabilmektedir. Vajinal kuruluğun nedeni, ruhsal faktörler üzere vajinismus üzere durumlardan kaynaklanabileceği üzere, menopoz üzere organik nedenlerden kaynaklanabilmektedir. 

Kayganlaştırıcı kremler nasıl kullanılır karmaşık üzere dursa da aslında epeyce kolaydır. Zira cinsel alaka öncesinde vajinal bölgeye uygulanarak kullanılmaktadır. Bu eserleri hem bayanlar hem de erkekler kullanabilir. İlerleyen evrelerde ağrı yahut kuruluk hissi tekrar oluşursa, kayganlaştırıcı krem tekrar yararlanılabilmektedir.

Cinsel ilgi sonrasında, bayanların genital bölgeyi temizlemeleri önerilmektedir. Lakin bu paklık sırasında vajinal duş yapılması tavsiye edilmez. Zira vajinal duş, vajina florasının istikrarını bozarak vajinal akıntı ve kaşıntı üzere şikayetlere yol açabilmektedir.