Sonbaharda Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 6 Teklif

Sonbaharda Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 6 Teklif

Güneşin tesirinin azalması, iş-okul temposunun artması, günlerin kısalması, uyku tertibindeki değişiklikler yazdan sonbahara geçişte bağışıklık sistemini etkileyen faktörlerin başında geliyor. Pandemi önlemlerinin devamı münasebetiyle da bağışıklık sisteminin korunması ve güçlü tutulması her zamankinden daha değer taşıyor. 150 yılı aşkın esaslı geçmişiyle müşterilerine hizmet veren Generali Sigorta, bu kritik geçiş devrinde bağışıklık sistemini güçlendirecek teklifleri paylaştı.

Önlem almayı sürdürün

Tüm dünyayı tesiri altına alan koronavirüs ile birlikte toplumsal uzaklık, temas ve izolasyon üzere kavramlar günlük hayatın modülü haline geldi. Yaz aylarının sona ermesine paralel olarak pandemi olay sayılarında artış kelam konusu. Sonbahar aylarında daha da dikkatli olunmalı ve sağlıklı bir gelecek için belirtilen tüm tedbirlere uyulmaya devam edilmelidir.

Mevsimine uygun meyve zerzevat tüketin

Bağışıklık sistemini güçlü tutmak için besin bedeli yüksek ve içerisinde A, C, E vitaminleri, protein, çinko ve Omega-3 bulunan yiyecekler ve içecekler tercih edilmelidir. Bilhassa Omega-3, içerisinde yer alan yağ asitleri bağışıklık sisteminin güçlenmesine en fazla katkıda bulunan besin öğelerinden biridir. Öte yandan mevsim faktörü dikkate alınmalı ve mevsimine uygun meyve ve zerzevat tüketilmelidir.

Kişisel bakımı ihmal etmeyin

Yaz aylarında hava sıcaklıklarının tesiriyle daha fazla değer verilen ferdî bakım, hava sıcaklıklarının sonbaharda düşmesiyle daha az önemsenir. Lakin pandeminin mevsimden bağımsız bir süreç olduğu unutulmamalı, bu süreçte şahsî bakım günlük hayatta her zamankinden daha fazla yer almalıdır.

Tempolu yürüyüşü tercih edin

Yaz aylarında daha hareketli olan insan bedeni, hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla daha az hareket etmektedir. Bu durum da bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olmaktadır. İş ve özel hayatın getirdiği yorgunluğa karşın mümkünse tempolu yürüyüş yapılmalı, vakit ve güç durumuna nazaran koşu, yüzme, kardiyo ve tartı antrenmanları üzere farklı aktiviteler de günlük hayatın modülü haline getirilmelidir.

Uykusuz kalmayın 

Düzenli uyku bağışıklık sistemi için epey kıymetli bir etkendir. Gün uzunluğu birçok faktörün tesiriyle yorulan bedeni uyuyarak dinlendirmek, yalnızca bağışıklık sisteminizi güçlendirmekle kalmaz, birebir vakitte güç ölçüsünü da azamî düzeye çıkarır.

Bol bol su için

Vücutta gerçekleşen birçok tepkinin temelinde yer alan su, bağışıklık sistemi için de hayli kıymetlidir. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte su içme isteğinde azalma görülebilir. Bu olasılığa karşın günde en az 2-2.5 litre su içmeye itina gösterilmelidir.