Şal Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Şal Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Şal Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Son vakitlerde tesettür modası giderek daha fazla büyümeye ve gelişmeye başladı. Bununla birlikte şal modelleri çeşitleri de arttı. Öbür yandan kusursuz bir kombinde şal, sistemsiz görünümün son dokunuşudur. Münasebetiyle pek çok bayan bu aksesuarı kullanmaktan büyük keyif alır. Tıpkı vakitte son vakitlerde şallar, bir ikram olarak da takdim edilmeye başlanmıştır. Durum böyleyken şu sorunun karşılığının merak edilmesi şaşırtan olmaz: Şal alırken nelere dikkat edilmesi gerekir?  

  • Öncelikle renklerin ve formların ahengini göz önünde bulundurmak gerekir. 
  • Şal kumaşının yapısı ve çeşidi kıymetlidir. 
  • Eşarbınız her manada fonksiyonel olmalıdır.
  • Bir günün kombin tercihine nazaran gerçek seçimi yapmalısınız.
  • Son olarak seçim yaparken kumaş kalitesine dikkat etmek gerekir. 

Her bütçeye uygun farklı çeşitlerde ve kademeli fiyatlarda şal modelleri, Mooncorn sitesinde bulunmaktadır. Hal bu türlü olunca da bu erişilebilir modüller tüm tesettür kullanıcıları için bir kurtarıcı olarak görülmektedir.

Şal Modelini Nasıl Seçeriz?

Başörtüsü takmayı tercih eden bayanlar için şal modelleri hayli kıymetlidir. Bu modeller, türban ve eşarp kullanmak kadar da güç değildir. Şal modeli seçmek epeyce kolay bir iştir fakat kimi püf noktaları atlamamak gerekir. Örneğin, kolaylıkla şekillendirilebilmesi ismine yumuşak bir kumaşa sahip olması gerekir. Zira sert kumaşlardan yapılan şallara form vermek zordur. Ek olarak, bir kumaşın çok yumuşak olması da pek uygun değildir. Zira yumuşak kumaşların kalıplanması da kolay değildir. Rüzgârlı havalarda süratlice bozulma riski vardır. 

Şal türleri için kumaş seçimi de fonksiyonellik ve kullanım kolaylığı açısından hayli kıymetlidir. Örneğin, bayanlar yazın terletmeyen kumaşlar tercih etmektedir. Münasebetiyle şal çeşitleri içinden yaz mevsimine uygun olanları seçerler. Öbür yandan gerçek tercih ile kullanıcılar, çok tüketimin önüne de geçebilirler. Bu nedenle şal modelleri ortasından gerçek seçimi yapmak epeyce kıymetlidir. 

Tüm bunlara ek olarak tercih edilen kumaşın kaygan olmaması gerekmektedir. Bu muhtemelen tesettürlü bayanlar için dikkat edilmesi gereken en kıymetli özelliktir. Kaydırmaz yapıya sahip kumaşlar sayesinde şalınızı her dakika düzeltmek zorunda kalmazsınız.

Şallarda Kumaş Yapısı Nasıl Olmalıdır?

Öncelikle şal seçerken eserin kumaş yapısını incelemelisiniz. Farklı kumaşların farklı fonksiyonları vardır. Bunu her vakit göz önünde bulundurarak kendinize en uygun şal kumaşını seçebilirsiniz. İpek, kaşmir ve sayısız kumaş ortasından favori seçiminizi yapabilirsiniz.

İsterseniz polyester yerine pamuk kullanmak da mümkündür. Şal modelleri seçilirken akılda tutulması gereken tek şey, kaygan şal satın almaktan kaçınmaktır. Bunun nedeni polyester kumaş üzere yapısal olarak kaygan olan kumaşlardan uzak durmalısınız. Zira bu kayma durumu gün içinde sizi rahatsız edebilir. Ayrıyeten kaygan kumaşlı eserler kolay kolay terletme eğilimindedir ve hiç rahat değildir. Fakat pamuklu kumaştan yapılmış bir eşarp modeli her vakit yanınızda olacak ve sizi asla yarı yolda bırakmayacaktır. 

Şal modelleri seçiminde Mooncorn kalitesinden kuşkunuz olmasın. Gerek şal fiyatları gerek modelleri ile alanında bir numaradır. Birbirinden hoş ve bütçe dostu şal modelleri için siteyi ziyaret edebilirsiniz.