Karın Germe Ameliyatı Nedir? İkinci Sefer Yapılabilir mi?

Karın Germe Ameliyatı Nedir? İkinci Sefer Yapılabilir mi?

Özellikle birden fazla sefer doğum yapmış annelerde doğum sonrası kilo kaybıyla ve küçülen karın bölgesiyle birlikte bu bölgede besbelli bir gevşeme görünümü meydana gelebilmektedir. Kişinin özgüvenini zedeleyen bu hudut bozucu durumun tahlili için orta ve alt karın bölgesindeki fazla yağ ve deri dokusunun alınmasını kapsayan, sonucunda da şahsa dümdüz bir karın bölgesi görünümü yaratan karın germe ameliyatları günümüzde sıklıkla uygulanmaktadır. Karın germe ameliyat çeşitleri nelerdir, kimlere uygulanır, ameliyat sonrası kişi ne vakit toplumsal hayatına dönebilir ve ameliyat sonrasında çocuk sahibi olunmasını etkileyen bir durum oluşur mu vb. sıklıkla merak edilen tüm soruları Quartz Klinik Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas’a sorduk.

Karın Germe Ameliyatı

Karın germe ameliyat çeşitleri nelerdir?

Karın germe ameliyatları bu bölgedeki sarkma ve gevşeme ölçüsüne bağlı olarak 2 farklı formda yapılmaktadır. Bunlardan birincisi küçük karın germe ameliyatı, başkası ise tam karın germe ameliyatıdır. Her iki ameliyat da genel anestezi altında ve hijyenik ameliyathane ortamında yapılırlar. Küçük karın germe ameliyatları, ameliyat esnasında sadece alt karın bölgesine müdahale edilen ve bu bölgedeki fazla deri dokusunun çıkarılmasını hedefleyerek düz bir karın görünümünün elde edilmesinin amaçlandığı fakat göbek deliğine ya da orta karın bölgesine rastgele bir müdahalede bulunmayan operasyonlardır. Düzgünleşme süreci tam karın germe ameliyatlarına nazaran çok daha süratli olurken, ameliyat müddeti de yaklaşık olarak 2 saat kadardır. Tam karın germe ameliyatları ise tüm karın bölgesine müdahale edildiği, gerekirse öncesinde fazla yağ dokusunun liposuction usulüyle bedenden uzaklaştırıldığı ve akabinde hem orta hem alt karın bölgesindeki sarkıklık ve gevşemelerin toparlandığı, aşağıya düşen göbek deliğinin ise tekrar üste yanlışsız olması gereken noktaya taşındığı ameliyatlardır. Tam karın germe ameliyatlarının sonrasındaki düzgünleşme süreci küçük karın germe ameliyatlarından daha uzun olabilmektedir. Ameliyat süreci ise yaklaşık olarak 4 saat kadardır.

Karın germe ameliyatları kimlere uygulanır?

  • Sıklıkla birden fazla defa hamilelik ve doğum süreçlerinin yaşanmasıyla bir arada karın bölgesinde deformasyon ve gevşeme sorunu yaşayan,
  • Aşırı kilo alıp verme nedeniyle karın derisinde sarkma meydana gelen,
  • Orta ve alt karın bölgesinde fazla ölçüde deri gevşeme sorunu yaşayan,
  • Karın bölgesinde yağ birikimine ek olarak elastikiyet kaybı ve deformasyon sorunu yaşayan,
  • Daha sıkı ve gergin bir karın bölgesine sahip olmak isteyen,
  • Diyet ve idman programlarına karşın bu problemlerine tahlil bulamayan,
  • Sağlık durumunda ve bedenin düzgünleşme sürecine negatif tesir edecek rastgele bir rahatsızlığı bulunmayan hem erkek hem de bayanlara uygulanabilmektedir.

Karın germe ameliyatı sonrasında hasta ne vakit toplumsal hayatına geri dönebilir?

İster küçük karın germe ameliyatı isterse de tam karın germe ameliyatı yapılmış olsun, düzgünleşme süreçlerinin tamamlanması ve hastaların toplumsal hayatlarına dönmeleri biraz vakit alabilmektedir. Küçük karın germe ameliyatları sonrasında hastanın durumuna bağlı olarak en az bir gece hastanede yatmaları uygun olurken, tam karın germe ameliyatlarının sonrasında ise hastaların en az 2 gece hastanede kalmaları gerekmektedir. Her iki ameliyat bitiminde de hastalara giydirdiğimiz korse gece gündüz olmak kuralıyla ve en az bir ay boyunca hiç çıkarılmadan kullanılmalıdır. Bu sayede hasta toplumsal ömrüne daha süratli bir biçimde dönebilmektedir. Hastalar her iki operasyon sonrasında da karın bölgelerini muhafazalı, bir mühlet ağır kaldırmamalı ve karın bölgesini zorlayacak antrenmanlardan uzak durmalılardır. Tüm bunlara dikkat edildiği takdirde ameliyatlardan 5-6 gün sonrasında kişi günlük yaşantısına yavaş yavaş geri dönüş yapabilir. Hastaların olağan ömürlerine büsbütün dönüş mühletleri ise küçük karın germe ameliyatlarının yaklaşık 7-10 gün sonrasında, tam karın germe ameliyatlarının ise yaklaşık 14 gün sonrasında olabilmektedir. Ameliyatların akabinde hastanın düzgünleşme durumuna bağlı olarak yaklaşık 2-3 ay sonrasında hasta spor yapabilecek ve büsbütün özgür davranabilecek hale gelir.

Karın Germe Ameliyatı

Karın germe ameliyatı öncesinde hastanın nelere dikkat etmesi gerekir?

Sigara ve alkol tüketimi bedendeki dokuların düzgünleşme sürecini yavaşlattığından ötürü, şayet hasta bu eserleri kullanıyorsa ameliyattan en az 2 hafta öncesinde tüketimlerine orta vermelidir. Kan sulandırıcı ilaçlar ve birtakım bitki çayları ameliyat esnasındaki kanama ölçüsünü arttırıp risk oluşturacağından ötürü tabibin belirteceği vakitte kullanımları kesilmelidir. Ameliyat sonrasında güzelleşme periyodunda yeniden hekim onayıyla geri kullanılmaya başlanabilmektedir. İster küçük karın germe ameliyatı isterse de tam karın germe ameliyatı olsun, hastaya genel anestezi uygulaması yapılacağından ötürü hem ameliyat mühletince sorun yaşanmaması hem de güzelleşme sürecinde hastanın ilaç alarak bünyesini yormaması için ameliyat öncesinde nezle yahut gribal enfeksiyon durumu gerçekleşirse ameliyat tarihi kesinlikle ötelenmelidir.

Karın germe ameliyatları sonrasında düzgünleşme süreci nasıldır?

  • Karın germe ameliyatları sonrasında hastanın ağrı kesici ilaçlarla geçirilebilecek düzeyde bir ağrısı olur. Tam karın germe ameliyatları, küçük karın germe ameliyatlarına oranla daha kapsamlı ameliyatlar olduklarından ötürü ameliyat sonrasındaki ağrı ölçüsü biraz daha fazla olabilmektedir.
  • Mini karın germe ameliyatlarının sonrasındaki güzelleşme süreci, tam karın germe ameliyatlarının sonrasındaki düzgünleşme sürecinden hem daha süratli hem de daha kolay atlatılmaktadır.
  • Mini karın germe ameliyatından sonra hastalar ekseriyetle bir gece hastanede kalırken, tam karın germe ameliyatlarının sonrasında hastaların mevcut durumlarına nazaran yaklaşık 2 gece kadar hastanede kalmaları gerekmektedir.
  • Hem küçük karın germe hem de tam karın germe ameliyatları sonrasında ameliyathaneden çıkarılmadan evvel hastaya özel bir korse giydirilmektedir. Güzelleşme sürecinin daha süratli olması ve bu süreç boyunca karın bölgesini ve ameliyat esnasında karna verilen düz görünümü koruyabilmek için bu korsenin en az bir ay boyunca gece ve gündüz hiç çıkarılmadan kullanılması gerekmektedir. Denetim seanslarıyla bir arada tabibin uygun gördüğü vakitte ise sadece gündüz kullanımına geçiş yapılabilmektedir.
  • Mini karın germe ameliyatlarının yaklaşık 5-6 gün, tam karın germe ameliyatlarının ise yaklaşık 7-10 gün sonrasında hastalar yavaş yavaş günlük rutinlerine geri dönebilmektedirler. Ameliyatların akabinde yaklaşık 2-3 hafta kadar bir mühletin geçmesiyle bir arada hastalar çok daha rahat hareket etmeye başlarlar. Lakin bu periyoda kadar karın bölgesini zorlayacak hareketlerden kaçınılmalıdır.

Karın germe ameliyatı sonrasında çocuk sahibi olunmasını engelleyen bir durum oluşur mu?

Hayır. Hasta ister küçük karın germe isterse de tam karın germe ameliyatı olmuş olsun, düzgünleşme sürecinin sonrasında çocuk sahibi olunmasında rastgele bir pürüz yoktur. Fakat hasta şayet kısa bir mühlet içerisinde çocuk sahibi olmayı planlıyorsa, doğum sonrasında tekrar deformasyon ve sarkmalar oluşabileceğinden ötürü, karın germe ameliyatının ertelenmesini tavsiye ediyoruz.

Karın germe ameliyatı ikinci defa yapılabilir mi?

Birçok estetik ameliyatında olduğu üzere karın germe ameliyatlarının yenilenebilmesi için de birinci ameliyatın üzerinden en az bir sene geçmiş olması gerekmektedir. Bu müddetin sonunda kişinin şayet mutsuz olduğu ve küçük dokunuşlarla düzelebilecek bir durum var ise karın germe ameliyatları ikinci defa yapılabilmektedir. Lakin kişi birinci ameliyatın akabinde korse giysisine, denetim seanslarına ve beslenme biçiminde uymadıysa ve karın bölgesinden ileri boyutta bir sarkma meydana geldiyse, ikinci büyük bir ameliyat hastanın bedenine ziyan verebileceği için yapılması tavsiye edilmez.

Karın germe ameliyatının fiyatı nedir?

Karın germe ameliyatları Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Sıhhat Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Birebir vakitte karın germe ameliyatlarının fiyatları hastanın karın bölgesindeki sarkma ve deformasyon ölçüsü ile çekilecek olan yağ oranına bağlı olarak değişiklikler göstermektedir. Bu nedenle karın bölgesinin görünümünden rahatsız olan ve sıkı bir karın görünümüne kavuşmak için tahlil arayışına giren hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı çizgimizden bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.