İsmail Ege Şaşmaz: Layık Olmaya Çalıştık

İsmail Ege Şaşmaz: Layık Olmaya Çalıştık

2007’de Bodrum’da geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını yitiren Barış Akarsu’nun hayatı biyografi çeşidindeki ‘Barış Akarsu Merhaba’ ismiyle 18 Kasım beyazperdeye yansıyacak. Sinema takımı, Akarsu’nun yarım kalan müziğinin öyküsünü ve çekim süreciyle ilgili konuştu. Samimi açıklamalarda bulunan İsmail Ege Şaşmaz “Laik olmaya çalıştık” dedi. İşte o açıklamalar;

Samimi Açıklamalar

Barış Akarsu’nın ömür hikayesini anlatan ‘Barış Akarsu Merhaba’nın gerçekleştirilen basın toplantısında sinemanın direktörü, oyuncuları ve Akarsu Ailesi his ve kanılarını paylaştı.

Toplantıya; sinemanın hem senaristi hem direktörü olan Mert Dikmen, Barış Akarsu’yu canlandıran İsmail Ege Şaşmaz, Almila Ada, Ebru Nil Aydın, Şafak Pekdemir, Aslıhan Kapanşahin, sinemanın müziklerini ve yarım kalan müziğin aranje ve düzenlemesini yapan Mehmet Can Erdoğan, Eser Taşkıran ve Can Çelebi katıldı. Barış Akarsu’nun babası Selahattin Akarsu ve kız kardeşi Nesrin Akarsu da sinema imal takımını bu özel günlerinde yalnız bırakmayarak Amasra’dan geldi.

Basın toplantısı, Mert Dikmen ve oyuncuların, ‘Barış Akarsu Merhaba’ sinemasına dahil oluşları ve Amasra’daki çekim sürecinde yaşadıklarını, hislerini aktarmasıyla başladı.

Mert Dikmen Sinema Sürecini Anlattı

Senaryo yazım evresinden çekimlere kadar her hususta sinema takımına çok büyük takviye olan Selahattin Akarsu ve Nesrin Akarsu’ya çok teşekkür ettiklerini belirten Barış Akarsu sinemasının direktörü ve senaristi Mert Dikmen şunları söyledi: “Barış Akarsu Merhaba’, bir umuda seyahat sineması. Barış Akarsu’nun muvaffakiyete giden yolda yaşadıklarını anlattığımız bir sinema. Hayallerinin peşinden Amasra’daki konutundan yola çıkıp Ereğli’ye giden ve orada müzisyen olmak için verdiği uğraşlar sırasında bir yandan aşkla tanışan, bir yandan müzik için çabalayan, uğraşan, orada birçok beşerle tanışan ve hepimizin o bildiğimiz o acı kazaya kadar yaşadıklarını anlatan bir sinema. ‘Barış Akarsu Merhaba’yı bir aşk sineması olarak da tanımlayabiliriz. Aşk dolu, müzik dolu, barış dolu, hepimizin içine umut aşılamasını hedeflediğimiz, sinema salonlarından tüm izleyenlerimizin umutla çıkmasını ümit ettiğimiz bir sinema oldu. Biz Barış’ı tanıyorduk müziklerini takip etmiştik. Amasra’ya gittiğimizde Amasra’da esen rüzgarda bile Barış Akarsu vardı. Yerli halkın gözlerindeki gülümseme bile, onların Barış’ın ismini duyduğundaki tebessümleri bize yetiyordu. Barış Akarsu’yu tekrar yaşatmak, tanımayanlara da Barış’ı tanıtmak. Barış’ı olduğu üzere yansıtan, anlatan bir sinemaya imza atmak istedik.”

İsmail Ege Şaşmaz: Layık Olmaya Çalıştık

Filmde, Barış Akasu’yu canlandıran, Bahar Kerimoğlu’ndan oyunculuk, Murat Çekem’den şan dersleri alan, Mehmet Can Erdoğan ve Eser Taşkıran’la müzik çalışan İsmail Ege Şaşmaz, Barış Akarsu sinemasıyla ilgili hislerini şöyle lisana getirdi: Senaryo geldiğinde çok heyecanlandım. Çok hoş bir öyküydü. Mert’in eline, yüreğine sıhhat. İki aylık bir çalışma sürecimiz oldu. Barış Akarsu’nun kız kardeşi Nesrin ablayla, babası Selahattin amcayla çok hoş günlerimiz geçti. Çok duygusal anlar yaşadık. Fakat Barış’ın anısına layık olmak için çok çalıştık ve onu en hoş formda yansıtmaya çalıştık.