INNA: Sahnede Yalnızca Aşka ve Mutluluğa Yer Var

INNA: Sahnede Yalnızca Aşka ve Mutluluğa Yer Var

“You Go” müziğiyle çok sevilen INNA geçtiğimiz gün samimi bir röportaj verdi. INNA “Sahnede yalnızca aşka ve mutluluğa yer var” dedi.

Çocukluğunuz nasıldı? Romanya’da bir kıyı kasabasında büyüdünüz, değil mi?

Yaşadığım yerin ismi Neptun’dü. Küçük bir kıyı kasabasının bir çocuğa sunabileceği tüm kusursuz tecrübelerin tadını çıkardım. Memnun ve enerjik bir çocuktum. Her günümü ailem sayesinde müzikten keyif alarak geçiriyordum. Ergenlik periyodunda o kasabadan başkasına taşındım ve bu sırada ufkumu genişletmek için elimden geleni yaptım.

* Müzikle ilgili birinci anılarınız neler?

Annem ve büyükannem müzik söylerdi ve bu bana onların müsaadeden gitmem için ilham kaynağı oldu. 7 yaşımda vokal dersleri almaya başladım ve müzik söylemeye âşık olduğumu fark ettim.

* O küçük kasabada doğan kız bugünlere nasıl geldi?

Müziğe olan tutkum bana rehberlik etti. Vazgeçmemem için bana yürek verdi. Elbette çok çalıştım. Tutkulu bir grubum var. Ve en değerlisi, müziğimi dinleyerek bana dayanak olan insanların sevgisi… Beni onlar motive ediyor ve bende hudutlarımı zorlama isteği uyandırıyor.

* Elektronik dans müziği çeşidinde ilerlemek istediğinize nasıl karar verdiniz?

Çoğu kişi bilmez lakin müzik mesleğimin başı bir pop-rock projeydi. Sonra yerimin öteki olduğunu anladım. Play&Win’de çok yetenekli kelam müellifleri ve prodüktörlerle çalışmaya başladım. Stüdyolarında dans müziği sahnesini ele geçiren ‘sound’lar yaratıyorlardı. Takımdan Marcel Botezan ve Sebastian Barac ile INNA projesini hayata geçirdik. Yıllar içinde mükemmel mahallî ve
memleketler arası prodüktörlerle işbirliği yaptım ve sound’umu şekillendirdim.

* Sahnede olmak size ne hissettiriyor? Konser öncesi ritüelleriniz var mı?

Sahnede yalnızca birlikte olmanın, müziğin gücünde birleşmenin hoş gücüne, aşka ve mutluluğa yer var. Seyircilerle aramdaki etkileşimi seviyorum. Her gösteriden evvel takımımla birbirimizi parti moduna sokarız.

* Sahnede dans da ediyorsunuz. Dans sizin için ne söz ediyor?

Dans etmeye âşığım. Beni canlı ve keyifli hissettiriyor. Çok enerjik biriyim ve dans etmek hislerimi söz etmemin en hoş yolu.

* Türkiye’de çok hayranınız var. Bu sevginin kaynağı nedir?

Müzik bizi bir ortaya getiren kozmik bir lisan. İnsanların hayatlarına sevinç ve sevgi getirebildiğim için minnettarım. Ayrıyeten kendimi her vakit Türk insanına ve kültürüne çok yakın hissettim. Seni seviyorum Türkiye!

‘Reynmen’le tanışmak için sabırsızlanıyorum’

* Reynmen’le bir müzik yayımladınız. Nasıl tanıştınız?

Bir müddettir birlikte bir müzik yayımlamak istiyorduk. ‘Wherever You Go’yu duyduğumuzda yanlışsız müzik olduğunu anladık. Çok yetenekli bir sanatçı, tıpkı müzik tutkusunu paylaşıyoruz. Yakında Türkiye’de şahsen tanışmak için sabırsızlanıyorum.

* Türkçe müzik dinliyor musunuz?

Severek dinliyorum. Hatta Türkiye’deki konserlerimde söylediğim bir Türkçe modül var; Ajda Pekkan’dan ‘Yaz Yaz Yaz’.

‘Adaletsizliğin yaşandığı ortamlar beni sinirlendirir’

* Hep keyifli görünüyorsunuz. Moralinizi nasıl yüksek tutuyorsunuz?

Bu benim doğal halim ve bunu sevdiğim işi yaparak, sevdiğim beşerlerle vakit geçirerek, seyahat ederek, spor yaparak, müzik söyleyerek ve müzik dinleyerek yüksek tutuyorum. Hayat üzülmek için fazla ‘cool’.

Sizi hayatta ne sinirlendirir?

İnsanların acı çektiğini görmek beni üzüyor. Adaletsizliğin yaşandığı ortamlar beni sinirlendirir.