“Estetikli Bayanlar Neden Birbirine Benzetiliyor?…”

“Estetikli Bayanlar Neden Birbirine Benzetiliyor?…”

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Memnun, son yıllarda estetik yaptıran neredeyse bütün bayanların neden birbirine benzediği sorusunun merak edilen yanıtını verdi. “Estetikli Bayanlar Neden Birbirine Benzetiliyor?…” İşte bu değerli sorunun yanıtı Haberimizde…

Estetikli Bayanlar Neden Birbirine Benzetiliyor?…

Son yıllarda bayanlar kadar erkekler ortasında da yaygınlaşan estetik operasyon ve müdaheleler bununla birlikte çeşitli aksilikleri da beraberinde getirmeye başladı. Bilhassa son periyotta estetik yaptıran bayanların birbirine benzedikleri halk ortasında da yaygın bir kanı haline geldi. “Estetikli Bayanlar Neden Birbirine Benzetiliyor?…”

“Herkesi Tıpkı Tabip Ameliyat Etmiş Gibi…”

İşte herkesin aklına takılan ve nedeni çok merak edilen bu sorunun cevabını veren Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Keyifli, “Özellikle bayanlar için; ‘Bunların hepsini birebir hekim mu ameliyat etti?’ esprisi benim ve meslektaşlarımın da kulağına kadar gelir oldu. Ama bu tespiti yapanlar haklı. Zira vakit zaman ben de tıpkı şeyi düşünüyorum” dedi.

“Dolgu Ve Botoks Her Yüz İçin Farklı Uygulanmalı”

Estetik gayeli müdahele edilen yüzlerin birbirine benzemesindeki en büyük etkenlerden birinin dolgu ve botoks uygulamalarının gereğinden fazla yapılmasına bağlayan Op. Dr. Ömer Keyifli, burada uygulamayı yapan doktor kadar hastanın da şuurlu olması gerektiğine dikkat çekti. Dr. Keyifli,“Estetik süreçler yaptıran hastaların birbirine benzemesinin en temel sebebi; uygulamaların standardize edilip şahsa mahsus olmamasıdır. Yüzdeki değişikliği sağlayan en tesirli ve süratli sonuç aldıran uygulamaların başında dolgu ve botoks geliyor. Dolgu ve botoks her insanın yüz yapısı, yaşı, cildinin özellikleri ve bunun üzere bir çok etken göz önünde bulundurularak uygulanır. Bunlar dikkat almadan gelişi hoş yapılan uygulamalar bir mühlet sonra sizi doğal imajınızdan uzaklaştıracaktır” diye konuştu.

“Fazla Botoks Uygulamak Sizi Daha Hoş Yapmaz…”

Gereğinden fazla yapılan uygulamalar sizi güzelleştirmenin tam tersine kendi doğal imajınızdan uzaklaştırıp sizleri yapay ve birbirine benzeyen yüzlere sürekleyebilceğini belirten Op. Dr. Ömer Memnun, kelamlarına şöyle devam etti; “Elbette bizim işimiz insanları daha genç ve hoş görünür kılmak. Ancak bu talep sağlınıza olumsuz istikamette etkileyecek yada sizi aslında daha makûs bir imaja kavuşturacaksa bunu hiç bir tabip kabul etmez. Şayet birbirine benzeyen estetikli bayanlardan biri olmak istemiyorsanız; evvel yaptıracağınız uygulama ve süreçler konusunda size tavsiyelerde bulunan doktorunuza kulak vermelisiniz.”

Op. Dr. Ömer Mutlu