Eşsiz Özellikleriyle iPhone Cep Telefonları

Eşsiz Özellikleriyle iPhone Cep Telefonları

Akıllı telefonlar, artık hayatımızın her alanına hâkim. Hepimiz, günümüzün boşta kalan saatlerini akıllı telefonlarımızla geçiriyoruz. Elbet akıllı telefon denince akla birinci gelen markalardan birisi Apple / iPhone oluyor. Apple, dünyanın birinci akıllı telefon özelliklerine sahip iPhone 2G’yi piyasaya tam 15 yıl evvel sundu. iPhone’ların birçoğu, devrinin en uygun özelliklerini yansıtır. Efsane Kasım indirimleriyle dikkatleri üzerine çeken iPhone, yesyeni bir seri ile karşımızda! iPhone 14…

Seriye eklenen her bir telefon, evvelkine nazaran daha âlâ özellikleri içeriyor. Bu nedenle en son model iPhone 14 olduğundan ötürü şu an için piyasadaki en güzel iPhone modeli diyebiliriz. Eşsiz özelliklerinde kaliteyi giderek arttıran iPhone, tekrar birçok yenilikle karşımızda. İrtibat çağında muhtaçlık duyulan birçok şeye karşılık veren iPhone modelleri, kendine has dizaynıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıyeten toplum içerisinde iPhone tercih etmenin itibar sağlamak üzere bir nedeni de bulunuyor. Bu görüşe katılın ya da katılmayın, iPhone kullanımının bir ayrıcalık sağladığı gerçek.

Söz konusu iPhone olduğunda şahıslar birinci olarak kamera özelliklerine dikkat ediyor. Esasen tarihte iPhone modelleri incelendiğinde, her yeni gelen modelde birinci olarak kamera güzelleştirmesi kelam konusu. Münasebetiyle vakit içerisinde şahıslar kamera özelliklerine odaklanır olmuştur. Evvelki serilere misal biçimde iPhone 14 serisinde de “Pro”, “Max” halinde bir ayrım kelam bahsidir. En gelişmiş seçenekler iPhone 14 Pro Max ile sağlanıyor. Hasebiyle özgününe nazaran iPhone 14 Pro Max fiyatları biraz daha yüksek olabilir. Yepyeni 14 modeli ile 14 Pro Max modeli ortasında ekran boyutu, ekran çözünürlüğü, ekran suratı, batarya kapasitesi, dâhili hafıza başta olmak üzere birçok özellik bakımından farklar bulunuyor.

Yenilikçi Özellikleri ile iPhone 14

2022 Eylül’ünün teknolojik manada en büyük gelişmesi iPhone 14 oldu. iPhone 14 tanıtımı yapıldı ve birçok yerde ön siparişler alınmaya başlandı. Piyasada yer alan evvelki haberlere nazaran beklenti artmıştır ve görünen o ki 14 serisiyle beklentiler karşılanıyor. Özellik incelemesi yapıldığında birinci olarak kamera dikkatleri üzerine çekiyor. Bilindiği üzere iPhone 14 modeliyle ön kameraya otomatik odaklama özelliği getirilmiş oldu. Art kamera ve ön kamera özellikleri incelendiğinde ise profesyonel çekimlere giderek yaklaşıldığı görülüyor.

Ekran boyutu bakımından düşünüldüğünde iPhone 14 ile büyük ekran akımının devam ettiğini görüyoruz. 6.1 inç’lik boyutuyla 14 modeli, şimdiden büyük telefon sevenlerin gönlünü fethetmiş durumda. Ekran teknolojisinde OLED yapısını burada da görüyoruz. Alışılmış iPhone özellikleri de bu telefon serisinde motamot yer alıyor. Bu nedenle Apple geliştirmeleri kamera kısmına odaklamış diyebiliriz. Yeni bir iPhone modeli çıktığında evvelki modellerin fiyatının biraz daha düştüğünü görürüz. Elbette bu, bütçesi iPhone 14 almaya yetmeyen şahıslar ismine evvelki uygun modelleri satın almak için büyük bir fırsat. Kalite – performans – fiyat olarak düşünüldüğünde her bir iPhone modelinin şahıslar için farklı bir yeri bulunuyor.

iPhone serileri bilindiği üzere yeni bir sayı ile devam eder. Her yeni model, evvelki modele nazaran büyük yenilikler içerir. Bu nedenle müşteriler direkt olarak son çıkan iPhone modeline odaklanmaktadır. Hatta birçoğumuz birinci iPhone satışlarında uzun kuyrukların oluştuğuna şahit olmuşuzdur. Hiç elbet iPhone, bunu kalitesiyle ve yenilikçi teknolojilere sahip özellikleriyle sağlıyor. Yalnızca iOS işletim sistemi, iPhone’u tercih edilebilir hâle getirmeye büyük oranda yetiyor.

Harika Dizayna Sahip iPhone Modelleri

iPhone modelleri kelam konusu olduğunda ön plana çıkan ögelerden birisi de dizayndır. iPhone’un kendine has köşeli tasarımı, bireyleri cezbetmeye devam ediyor. iPhone 14 serisiyle birlikte iPhone modellerine yeni bir renk eklenmiş durumda. Mavi rengi iPhone 14 ile birlikte seriye eklenmiştir. Dileyenler için öteki renk seçenekleri de mevcuttur. iPhone modellerinin her biri eşsiz dizayna sahiptir. Apple, tasarım konusuna da yüklü olarak değer veriyor. iPhone satın almaya karar verdiyseniz aşağıdaki ögelere dikkat etmeniz önerilir;

  • Rastgele bir iPhone modelini tercih etmeden evvel tüm özellikleri araştırın. iPhone serileri ortasında önemli farklar yer alsa da şayet bu özelliklere gereksiniminiz yoksa yüksek model için önemli sayılar ödemenize gerek bulunmaz.
  • iPhone modelini tercih ederken kamera özelliklerine hayli dikkat ediniz. Akıllı telefonların en kıymetli özelliği kameralardır. Bu nedenle etkin olarak fotoğraf – görüntü kullanıyorsanız seçeceğiniz iPhone modelinin kamera özelliklerini âlâ bilin.
  • Kelam konusu akıllı telefonlar olduğunda güvenlik, bir öteki kıymetli husustur. iPhone modelleri ortasında güvenlik manasında gelişmeler kelam konusu olabilir. Uygun olanını tercih ediniz.
  • Kalite, çabucak her iPhone modeli için geçerli bir ögedir. Yani iPhone modelleri kalitelidir diyebiliyoruz. Lakin son çıkan modeller için bu öge daha fazla geçerlidir. Münasebetiyle kalite olmazsa olmazlarınız ortasında ise bu hususa da dikkat etmenizi öneriyoruz.
  • Dikkat etmeniz gereken bir öbür nokta fiyatlardır. iPhone fiyatları, genel manada üst segment kategorisindedir. Lakin üstte belirttiğimiz üzere yeni çıkan bir model, eski modellerin fiyatının düşmesine neden olur. Bu nedenle bütçenizden tasarruf etmek istiyorsanız beğendiğiniz iPhone modelinin bir evvelki modeline göz atabilirsiniz.

iPhone Modelleri Nelerdir?

iPhone serileri 2G ile başlar ve günümüzde en son iPhone 14 modeli ile devam eder. Bu nedenle en gelişmiş iPhone modeli 14 serisidir diyebiliyoruz. Apple’ın birinci kere çıkardığı iPhone modeli, tarihteki birinci akıllı telefon olarak biliniyor. iPhone serisi her ne kadar sayılar eklenerek devam etse de bu serilere “S”, “Pro”, “Max”, “Plus” üzere takılar getirilerek yeni sürümlerin de eklenmesi kelam mevzusudur. Hasebiyle bu tabirler, yepyeni iPhone modelinden kimi özellikler tarafıyla daha gelişmiş bir yapıyı tabir ediyor. Yalnızca “Mini” takısıyla üretilen iPhone modelleri, özgününe nazaran özelliklerinin minimize edildiği ve fiyatının uygun olduğu telefonları tabir eder.

iPhone modelleri dikkate alındığında teknolojik yenilikler kadar tasarım manasında da Apple’ın kendini daima olarak geliştirdiğini görüyoruz. Bilhassa iPhone serisinde birinci satışlar ile günümüzdeki satış sayıları ortasında çok yüksek fark bulunuyor. Bu da iPhone’un kalitesini ve popülerliğini ortaya koyar niteliktedir. iPhone modelleri ortasında fiyat farklılıkları olduğu için gereksiniminiz olan özelliklere sahip iPhone modeli, büyük oranda tasarruf sağlayacaktır.

iPhone 14 Fiyat Seçenekleri

Her iPhone serisinde olduğu üzere iPhone 14 için de gelişmiş sürümler mevcuttur. Şu anda mevcut olan iPhone 14 modelleri şu biçimdedir;

  • iPhone 14
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max

Yukarıda görülen modeller ortasında en gelişmiş iPhone 14 modeli Pro Max sürümüdür. Ekran boyutu ve batarya mühleti manasında iyileştirmelerin yer aldığı iPhone 14 pro max fiyatları da özgününe nazaran biraz daha yüksek pozisyonda. Münasebetiyle fiyat seçenekleri içerisinde üç farklı sürümden kaynaklı olarak değişik fiyatların olduğunu söyleyebiliriz.

iPhone fiyatlarını belirleyen birinci faktör Apple satış fiyatlarıdır. Satış fiyatının belirlenmesinde maliyetler ve kâr marjı tesirlidir. Ayrıyeten eserin ülkemize ulaşması ve satışa sunulmasıyla birlikte birtakım ek maliyetler ortaya çıkıyor. Döviz fiyatları, vergiler, satışı gerçekleştiren aracı firmanın fiyat siyasetleri vb. durumlar nedeniyle iPhone fiyatlarında yükselmeler meydana geliyor. Lakin eski modeller de dikkate alındığında çabucak her bütçeye uygun bir iPhone modeli bulmak mümkündür.