Çok Terlemede Botoks Tedavisi – Medikal Estetik Tabibi Yaprak Konakçı Anlatıyor!

Çok Terlemede Botoks Tedavisi – Medikal Estetik Tabibi Yaprak Konakçı Anlatıyor!

Aşırı terleme, hayat kalitesini düşüren ve özgüven sorununa yol açan en büyük fizyolojik problemlerden biri. Birçok kişi çok terleme sebebiyle el sıkışamıyor, istediği kıyafeti giyemiyor ve en değerlisi toplumsal ortamlardan uzaklaşıyor. Ataşehir, Zen Poliklinik’te medikal estetik tedavilerini muvaffakiyetle yapan Hekim Yaprak Konakçı, çok terlemede botoks tedavisiyle ilgili en çok merak edilen soruları yanıtladı. Hastaların botoks tedavisiyle toplumsal fobilerini yendiğini belirten Konakçı, botoks ile ilgili kıymetli noktaların altını çizgi.

Aşırı Terleme Sorunu Botoks İle Önleniyor!

Hiperhidroz olarak da bilinen çok terleme, hastalarımızın günlük yaşantısında birçok soruna sebep oluyor. Zen Poliklinik’e başvuran hastalarımız, rahat hareket edemediklerini ve terlemeyi bir türlü pürüz olamadıklarını belirtiyor. Kozmetik eserler terlemeden daha çok kokuyu engelliyor ve birkaç saatlik süreksiz tahlil sunuyor. Meğer botoks tedavisi ile çok terleme sorunu uzun vadede engellenebiliyor.

Aşırı terlemede botoks tedavisi uzun yıllardır inançla kullanılıyor ve hastalara sınırsız özgürlük sağlıyor. Bu tedavide kullandığımız botoks, hudut uçları ve ter bezleri ortasındaki iletimi durdurmaktadır. Münasebetiyle ameliyatsız terleme tedavisi ile hiperhidroz sonunu önlüyoruz.

30 Dakikalık Tek Seansla Çok Terleme Sorunu Çözülüyor

Bizler, Zen Poliklinik’te çok terleme sıkıntısıyla başvuran hastalarımız için bir dizi analiz ve test uyguluyoruz. Birebir vakitte iyot-nişasta testi ile faal terleme alanlarını belirliyoruz. Bilhassa koltuk altı, el ve ayak tabanı üzere bölgeler faal terleme alanına sahip olmakla birlikte hastaları büyük oranda rahatsız ediyor.

Bu tedavide bedene botulinum toksin isimli bakteriyi enjekte ediyoruz. Bbotulinum toksin bakterisi bedende olağan olarak bulunmakla birlikte botoks tedavilerinin etken hususlarından biri.  Seans müddeti yaklaşık 30 dakika olmakla birlikte tek seansla terleme sorunu engelleniyor. Çok terlemede botoks tedavisinin tesir müddeti ise 6 ay kadar sürüyor. Bilhassa ilkbahar ve yaz aylarında hastalarımız çok terleme problemiyle kliniğimizi ziyaret ediyor.

Aşırı Terlemede Botoks Tedavisi Sayesinde Yüz Güldüren Sonuçlar Alınıyor!

Hastalarımın günlük ömrünü kolaylaştıran ve sınırsız hareket alanı sağlayan botoks tedavisi 18 – 65 yaş aralığında uygulanabiliyor. Birebir vakitte hem bayan hem de erkek hastalarımız botoks tedavisiyle birlikte yüz güldüren sonuçlar alıyor. Bizler Zen Poliklinik’te tedavi öncesinde ağrısız ve acısız süreç için lokal anestezik krem uygulaması yapıyoruz. Botoks süreci ince uçlu iğnelerle gerçekleştiriliyor. Seans bitiminde ise hastalarımız rastgele bir yan tesir riski bulunmadan günlük hayatına devam edebiliyor.

Botoksun tesiri yaklaşık iki gün içinde görülüyor. 2 günlük süreç sonunda hastalarımız yaklaşık 6 ay boyunca çok terleme sıkıntısından kurtuluyor.

Aşırı terlemede botoks tedavisinin en âlâ sonucu vermesi için uygulama yapılan alanlara kesinlikle yüksek faktörlü güneş kremi sürülmesini istiyoruz. Bu sayede uygulama alanında daha düzgün sonuçlar alınırken muhtemel cilt lekeleri de engelleniyor.

Aşırı Terlemede Botoks Ne Üzere Avantajlar Sağlıyor?

Aşırı terleme sorunu, birçok sebepten kaynaklanıyor. Bilhassa hastaların birtakım ilaç kullanması, genetik faktörler ve obezite üzere problemler çok terlemeye sebep oluyor. Bununla birlikte gerilimli ve heyecanlı anlarda çok terleme sorunu görülebiliyor. İnsan fizyolojisi gereği, belli ölçüde terleme kabul edilir. Lakin kişinin günlük hayatını engellenmesi durumunda hastalarıma botoks tedavisini öneriyoruz.

Bizler, Zen Poliklinik’te FDA tarafından onaylanan botoks tedavisini uyguluyoruz. Botoks, hem tedavi hem de estetik hedeflerle kullanılabiliyor. Çok terlemede botoks tedavisi ise makul aralıklarla tekrar tekrarlanabiliyor. Örneğin, hastalarımız 6 ay – 1 yıllık müddet sonunda tekrar botoks tedavisi olmak istiyor. En değerli sebebi ise hastalarımızın bu süreçte ömür standartlarının yükselmesi.

Dr. Yaprak Konakçı

Medikal Estetik Hekimi

zenpoliklinik.com